Loading...
» Terug naar aanbod

Slow Reading in de pandgang en binnentuin van abdij Keizersberg


Wie al eens in de pandgang of de binnentuin van Labora@abdij Keizersberg is geweest, zal dit zonder meer beamen: hier ben je op een van de meest inspirerende plekken van Leuven. Van oudsher hebben beide 'ruimtes' een bijzondere betekenis in een abdij. De binnentuin representeert het spirituele hart van het leven. De pandgang eromheen brengt bij de voorbijganger een soort katharsis of ontlediging teweeg. Als verbindend element tussen de verschillende functionele ruimtes van de abdij, nodigt hij de voorbijganger die van de ene plaats naar de andere gaat om te vertragen en om alles waarmee hij of zij bezig was tijdens de tocht door de gang af te leggen, om zo met herwonnen rust en aandacht in een andere kamer binnen te gaan. Geen betere plek, dachten wij, om nieuwe inspiratie op te doen!

Elke eerste woensdag van de maand nodigen wij je uit om in de pandgang (en bij goed weer in de binnentuin) in stilte te komen lezen, mijmeren of schrijven. De schoonheid en de rust brengen je in de juiste spirit van aandacht en concentratie. Jij brengt een boek mee waarin je wil lezen; wij zorgen voor een comfortabele plek met een tafeltje en een stoel. In de pandgang en de binnentuin vragen we absolute stilte. Wil je toch graag een babbeltje slaan, dan kan dat in de inkomhal van de abdij bij een kopje koffie of thee. Je reserveert je plek op voorhand.

Wanneer? Elke eerste woensdag van de maand, te beginnen op 3 april 2024. Daarna: 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2024.
Waar? Labora@abdij Keizerberg, Mechelsestraat 202, 3000 Leuven
Reserveren?
  • We bieden een namiddag- en avondblok aan. 's Namiddags kan je aankomen vanaf 15u en vertrek je ten laatste om 17.30u. 's Avonds ben je welkom vanaf 19u. We sluiten uiterlijk om 20.30u de deuren.
  • Inschrijven is verplicht. Je meldt je aan via mail: renildevos@labora.be met vermelding van het gewenste blok.
  • Er zijn 12 plaatsen beschikbaar.
Kostprijs: 5 euro (per reservatie), ter plaatse te betalen. Voor deze prijs krijg je een tafel en een stoel ter beschikking en kan je à volonté genieten van koffie/thee, water en koekjes.

Een initatief van Labora in samenwerking met De Grondmelodie vzw. Renilde Vos is de gastvrouw.

Annuleringsvoorwaarden
  • Annulering door de vzw: als een initiatief onvoorzien niet kan doorgaan, krijgt de deelnemer hiervan bericht en wordt het inschrijvingsgeld integraal terugbetaald.
  • Annulering van een inschrijving door de deelnemer: tot 14 dagen vóór het initiatief kost dit de helft van de kostprijs; nadien wordt het ganse bedrag aangerekend.©De Grondmelodie vzw - www.degrondmelodie.be