Loading...

MEDEWERKERS


Renilde Vos

Mensen helpen en toerusten om hen hun plek in het leven te laten vinden: dat zou je mijn passie en missie in het leven kunnen noemen.

Reeds jarenlang ben ik op professioneel vlak bezig met het begeleiden en vormen van mensen in deze zoektocht, en dit in diverse sectoren: in het onderwijs, het pastorale veld en de vormingssector. Sedert 2017 krijgt deze passie expressie en vorm in De Grondmelodie - Centrum voor zin en bezieling, waarvan ik mede-oprichter ben.

Met een modern woord zou je me een zingevingscoach kunnen noemen. Als godsdienstwetenschapper en theoloog, met zowel een academische, spirituele, pedagogische als counselingvorming, is het mijn betrachting mensen in voeling te laten komen met hun eigen inspiratie en passie, en hen plekken, middelen en initiatieven aan te reiken waar ze die kunnen verwoorden, verrijken, verdiepen en verbinden met anderen. Openheid, aandacht, mildheid en respectvolle erkenning, warmhartigheid en authenticiteit, hoop en humor, vertraging, verstilling en verbinding zijn daarbij mijn richtinggevende waarden en handelingsprincipes.

Als gecertificeerd Keuzekompas®-coach maak ik in de begeleiding ook gebruik van het Keuzekompas®. Daarnaast zet ik mijn theoretische én ervaringskennis omtrent allerhande meditatieve technieken en disciplines op een creatieve manier in. Als ervaringsdeskundige rond burn-out en CVS gebruik ik de inzichten en technieken uit o.a. benedictijns time-management en hartcoherentie om met kwetsbaarheid te leren omgaan.

Wil je nog wat nader kennismaken? Lees dan deze interviews!
Ilse Dekker, Op zoek naar je grondmelodie. De Geestelijke Oefeningen hertaald. Een opmerkelijk gesprek met Renilde Vos, in Cardoner 1 (2015), p. 25-31 (PFD-bestand) Joris Delporte, “Gestolde theologische begrippen vloei- en verstaanbaar maken": Renilde Vos gidst KU Leuvenaars op hun zoektocht naar zin, in Tertio 26 februari 2014, p. 9 (PDF-bestand). Publicatielijst Renilde Vos (PDF-bestand).

Johan Vanpée

Mijn ganse leven al ben ik geïnteresseerd in het brede veld van zingeving en levensbeschouwing. Ik benader dat veld heel open minded en met een ruime blik. Vanuit mijn academische en spirituele vorming ben ik in de eerste plaats thuis in de christelijke traditie, maar - dieper dan die specifieke traditie - ben ik gefascineerd door de parallellen tussen verschillende wereldgodsdiensten enerzijds (boeddhisme, christendom, soefisme, hindoeïsme) en tussen de opvattingen van deze religies en die van grote filosofen anderzijds (de stoïcijnen, Spinoza, Heidegger, ... . Op dat dieperliggende niveau ontwaar ik in al deze stromingen een queeste naar een gedragen levenskunst.

In mijn professionele leven (vooral in de pastorale sector) ontmoette ik heel wat mensen die op zoek waren naar een betekenisvol leven, en naar inspiratie en input om zo’n leven te stofferen. Als mede-oprichter van De Grondmelodie vzw is het mijn betrachting om voor deze zinzoekers een waardevol aanbod te doen. De kernwaarden van onze organisatie (onze interlevensbeschouwelijke benadering; onze warmhartigheid, mildheid en gastvrijheid; ons streven naar kwaliteit; onze aandacht voor elke individuele mens) draag ik hoog in het vaandel.

Mijn taak binnen De Grondmelodie vzw is divers: naast inhoudelijke medewerking, in de vorm van (o.a.) brainstorming rond en uittekening van inhoudelijke programma’s, hou ik me vooral bezig met het administratieve luik en sta ik in voor de logistieke ondersteuning.

©De Grondmelodie vzw - www.degrondmelodie.be